dimarts, 8 de desembre del 2015

35 anys de la mort de John Lennon: "So This Is Christmas" (ORFF)

Avui se celebra el 35è aniversari de l'assassinat de John Lennon, compositor i cantant cofundador del  grup britànic de pop-rock The Beatles, que va saber unir la música a l'activisme social per la pau. A pocs dies de les festes de Nadal, va ser assassinat per un fan seu just davant de  la casa on vivia a la ciutat de Nova York.

Aprofito doncs, per presentar una altra de les cançons del Concert de Nadal que enguany tocarem amb el conjunt instrumental de 4t d'ESO, perquè l'autor és John Lennon i perquè va ser composta amb motiu del Nadal.

"So This is Christmas" és una cançó que ens convida a reflexionar sobre el Nadal, l'amor, els amics i sobre tot, sobre la pau. Va ser composta l'any 1971 com a cançó protesta contra la Guerra de Vietnam amb la qual John Lennon i la seva dona Yoko Ono es van implicar intensament. 

La lletra de la cançó es basa en una campanya de publicitat que s'havia portat a terme a finals de 1969. La parella Lennon/Ono va llogar tanques publicitàries en 12 de les ciutats més importants del món i hi van penjar cartells fets en blanc i negre en els quals es podia llegir

"WAR IS OVER! If You Want It - 
Happy Christmas from John&Yoko"

"LA GUERRA S'HA ACABAT! Si Tu vols
Bon Nada de part de John i Yoko"

La Carme  Martínez (alumna de 4t d'ESO) ens amplia la informació en el seu magnífic article.  No us el podeu perdre!