dimecres, 23 d’abril del 2014

País Petit (LLUIS LLACH) per flauta


Foto: Adelaida Ibañez Ferrater
Aquest Sant Jordi 2014, com tots els anys, a l'institut ho celebrem amb una lectura de poemes i una mica de música. 

Enguany, però, és un Sant Jordi amb un sentit força especial. És l'any que celebrem els 300 anys de l'11 de setembre de 1714

Més endavant ja dedicarem alguna classe a parlar de la música que es feia en aquesta època. Tot i això, si sou xafarders i voleu saber què va passar el 1714 i perquè celebrem el tricentenari d'aquesta data,  podeu clicar aquest enllaç on hi trobareu tot tipus d'informació i una línia del temps interactiva molt interessant.

La cançó que avui us presento parla d'un País petit, el nostre pais, i que com canta Lluís Llach sempre cap dintre del cor si és que la vida et porta lluny d'ell. Val la pena que dediquem 3 minuts a escoltar la música i llegir el text! 

Després podeu disfrutar de la música tocant-la o cantant-la. La tonalitat és la mateixa, així que també podeu tocar la cançó damunt de la versió que la Lídia Pujol va fer per la Marató de TV3 del 2012.

http://www.xtec.cat/~xaltesa/artista.htmAquesta és una versió que s'ha pogut fet gràcies al Xevi Altesa. Encara no tinc el gust de conèixe'l, però si que hem pogut col·laborar fent aquesta adaptació d'una canço que ens agradava a tots dos. El Xevi és qui ha fet la base d'acompanyament i qui em va passar una primera versió que poc a poc hem
anat acabant d'arrodonir.

Us recomano KARAOKAT, la pàgina de versions de karaoke en català del Xevi on a més de trobar-hi País Petit, també hi podreu trobar moltes altres bases per cantar música d'autors d'arreu.

http://musicaade.wix.com/paispetit

1 comentari:

Arjar ha dit...

Adelaida, és una cançó molt bonica (tot i que una mica difícil de tocar).