diumenge, 24 de gener del 2016

Méliès i Lumière es coneixen. Activitat d'àudiocreació

Disposats a conèixer la veritable història del naixement del cinema, els alumnes de 4t d'ESO han concertat visita amb tres honorables personatges: els germans Lumière i George Méliès (ja, ja). Evidentment això és impossible, però amb una mica d'imaginació es poden aconseguir miracles.

A classe hem vist la pel·lícula la Invención de Hugo. Després s'han documentat sobre els inicis del cinema i finalment han fet unes activitats d'àudiocreació (en anglès en diuen storytelling) utilitzant diversos formats digitals (Soundcloud, Shadow Puppet i Thinglink).

Anna i Carme Mireia

Tots ells han fet treballs magnífics, tot i que, per la seva originalitat i complexitat val la pena destacar els que han fet d'una banda la Carme Martínez i l'Anna Vilalta Mas, i d'altra banda el que ha fet la Mireia Esteve.

Són dos tipus de treballs absolutament diferents. Per fer-los han utilitzat nombroses  apps i eines 2.0.  La Carme i l'Anna i amb Apple i la Mireia amb Android. En el primer cas el suport per fer la presentació ha estat Shadow Puppet. En el segón cas ha estat una imatge interactiva plena d'enllaços feta amb Thinglink (no us perdeu el diàleg pujat a Soundcloud que està centrat a la imatge en una icona en forma d'estrella).  Cliqueu els enllaços que us portaran al seu bloc i us explicaran el pas a pas de la creació
dels seus treballs. 

També és molt recomanable donar un tomb pel bloc de l'Angie Style on podreu veure el treball que ella i l'Olivia Pujol han fet, o el de la Júlia Artigas i la Zoe Bonet

El Gerard Ochoa i l'Aleix Miró han decidit utilitzar Audiboom. L'Andreu Ayllón (amb una veu de presentador de telenotícies increïble) i el David Mendoza han fet el SEU treball amb Soundcloud.

5 comentaris:

Elisabeth Racionero ha dit...

Han quedat molt xulos, i hem après molt tan fent-los com escoltant-los tots!

Unknown ha dit...

Tots són uns treballs genials i en el temps que hem estat cercant informació per a fer el diàleg hem pogut aprendre i entendre els inicis del cinema i els seus pioners. A més a més aquest treball ens ha estat útil per a fer el de la pel·lícula "La invención de Hugo" ja que hem entès el seu missatge més fàcilment.

Alguns aspectes que m'han agradat són la música que en alguns diàlegs ambienta el àudio, les imatges que acompanyen el diàleg i el accent francès.

Angie Style ha dit...

treballs molt xulos!!! Estic plenament d'acord amb el comentari que has fet sobre la veu del Andreu:`)

Anònim ha dit...

Trobo genial que hagis posat tots el treballs. Realment, a part de ser tots força interessants, n'hi ha de molt divertits i originals!

Arjar ha dit...

Increibles el treball de la Mireia Esteve i el de la Carme i l'Anna.