4t ESO BlocsDes fa  tres cursos escolars, amb els alumnes de 4t ESO creem un bloc individual propi (Blocs 4tESO Curs 11-12 i Blocs 4tESO Curs 12-13)

Bàsicament, un bloc és un espai personal per escriure, organitzar i compartir idees i coneixements amb els altres.  Dit d'una altra manera, és el dossier o carpeta on anem desant de forma ordenada tots els treballs i activitats que fem durant el cursEl bloc ens permet:
  1. Publicar treballs individuals
  2. Publicar treballs col·laboratius
  3. Compartir idees 
  4. Reflexionar sobre el que aprenem i com ho aprenem
  5. Veure i comentar els treballs dels companys de la classe
  6. Treballar la diversitat
  7. Ser "Escola Verda"
Un bloc és també un dossier evolutiu que recull documents que descriuen i il·lustren l'itinerari, l'experiència i les competències de la persona que l'ha generat. En el bloc, s'evidencía el progrès i l'aprenentatge de l'alumne. Aquest dia a dia es mostra més habil i autònom i és capaç d'identificar la qualitat d'allò que fa i de millorar-la quan és necessari. 

És per tot això, que el bloc s'ha convertit en la base del procès d'ensenyament-aprenentatge de la meva pràctica docent. 

El meu és un planeta de blocs. Música Selvatge és el planeta central i els blocs dels alumnes són els satél·lits que graviten al seu voltant. 

Regularment vaig recollint l'evolució del treball dels alumnes en forma d'articles. Els podeu veure a la categoria 4tESO


Curs 2016-17
 
Aquest curs 2016-17 els alumnes de 4t d'ESO continuaran compartint la seva feina i ho faran utilitzant la plataforma Weebly.
Cada alumne s'ha dissenyat el bloc a la seva mida i segons els seus gustos.

Blocs 4t ESO, by musicaade

Curs 2015-16
 
Com podreu veure, enguany hem canviat el suport web: ens hem decidit a provar Weebly, per la seva senzillesa i possibilitats web diverses.
Els alumnes han dissenyat el bloc a la seva mida i segons els seus gustos, partint d'una proposta de plantilla base: INICI (en format pàgina de bloc); SOBRE MI, QUÈ RECOMANO?, RECURSOS, LA MÚSICA QUE FEM (en format pàgina standard). 
Penso que la decisió ha estat encertada. Podeu veure els seus treballs clicant damunt de cada nom.

 Blocs 4tESO, by musicaade


Curs 2014-15

Aquí podreu veure  els diferents treballs que han portat a terme el alumnes de 4t d'ESO durant el curs 2014-15. Hem dedicat moltes hores a fer música amb el conjunt instrumental per prepar els nostres concerts i la gravació del nostre primer CD. En els blocs hi trobareu les activitats relacionades amb tema de la Música i el Cinema i també una part molt important de recomanacions i gustos musicals propis.

Blocs 4t ESO, by musicaade

Curs 2013-14

Aquests són els blocs on han treballat els alumnes durant el Curs escolar 2013-14. Hi ha algunes diferències respecte a altres anys:
1- alguns dels blocs tenen més d'un autor
2- la major part dels alumnes han treballat de forma col·laborativa a MusicAppSelvatges, de manera que part del seu treball també el trobareu en aquest altre bloc.

4tESO, by musicaade

Curs 2012-13

Podeu fer un seguiment dels blocs d'alumnes del Curs 12-13 aquí mateix:

- La invención de Hugo per Maria Martí
- La invención de Hugo per Maria Coca
- La invención de Hugo per Cèlia Roig
- Els pioners del cinema
- La invención de Hugo
- Els Grans en el Cinema. Popplet col·laboratiu
- Fem un vídeo? Presentem els compositors de cinema amb Screencast-o-matic
- Dia Internacional del Jazz
- Els Grans en el Cinema: 23 popplets
- Tots fem Sant Jordi!
- 1 música 3 imatges
- 6 músiques per a 6 imatges. 4tESO
- Imaginem una imatge
- Paròdia de Psicosis: un selvatà artista
- El muntatge i Psicosis
- Fil de llum per flauta
- Treballs de "cine". Síntesi de llenguatge cinematogràfic. 4tESO
- L'enquadrament en el cinema (3). Amb Instagram
- L'enquadrament. Activitats amb Educaplay
- L'enquadrament en el cinema (2). Amb Instagram
- L'enquadrament en el cinema (1). Amb Pixton
- La música de Setmana Santa a La Selva del Camp. Per Célia Roig   
- Play-list de jazz amb Grooveshark 
Fem Tutorials amb 4tESO (Instagram i Grooveshark)
- 4t ESO a @selvatans4
- We play Educaplay
- El jazz de Nova Orleans a Catalunya
- Els grans del jazz en un mur
- Hº de l'enregistrament i la reproducció sonora. Línies del Temps
- El jazz què en saps
- La música del segle XX amb Popplet
- Concert de Nadal. Àudios
- El meu Nadal. Codis QR
- Concert de Nadal Vídeo
- Concert de Nadal a TV Canal Camp
- Concert de Nadal. Fotos i vídeo
- La nostra aportació a Educ@contic
- "Fakebooks" del Romanticisme
- Cosí FUN Tutte. Opinions
- Una anada al Liceu
- Cosí FUN Tutte al Liceu. Activitats amb mòbil
- 4tESO. Ja els tenim aquí!


Ens Presentem al Concurs Espiral Edublogs 2013

Hola a tots i a totes

Som un grup d'alumnes de 4rt ESO de l'Institut Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp (Tarragona). Des de principi de curs  que hem estat fent tots els nostres treballs i activitats, tant individuals com col·lectives, en un bloc.
També des de l'inici, molts de nosaltres vam pensar de presentar-nos al Concurs de blocs "Espiral Edublogs 2013". I ja hem posat fil a l'agulla, ENS HI PRESENTEM!!!
En aquesta pàgina trobareu una presentació que hem fet cada un de nosaltres amb un enllaç als nostres blocs.També us deixem una imatge del grup on hi podreu trobar enllaçat el nostre bloc individual.

Esperem que us agradi. Xènia Garcia
Hola! Em dic Xènia García i des de molt petita que m'agrada la música i vaig començar a tocar el piano fa uns 10 anys. Des de sempre m'ha agradat tocar-lo, però a l'assignatura de música aprenem a tocar altres instruments que també m'agraden molt.

M'agrada la música per la seva capacitat d'expressió i de canviar les emocions de qui l'escolta. També va molt bé per desconnectar del mon i dels problemes. La música, a més a més, ens fa desenvolupar una gran capacitat d'anàlisi, d'oïda, etc. 

A la classe de música a més de tocar instruments, fem activitats sobre varis temes i tots portem el nostre propi bloc al qual pengem articles tant dels temes que tractem, com de l'actualitat en la música. Ara per exemple estem acabant el Jazz.

Ara hem decidit presentar-nos al concurs Espiral Edublogs. AQUÍ teniu el meu blog

Cèlia RoigHola a tothom! Em dic Cèlia Roig i m'agrada molt la música. Des de petita que toco el piano i fa tres anys, vaig començar a tocar la flauta travessera. També toco a la banda de música de la Selva del Camp i canto en un cor de noies de l'escola de música. M'agrada la música perquè em permet desconnectar de tot el que m'envolta, em treu tots els problemes o les preocupacions que tinc, i perquè en pocs minuts expressa moltes emocions i et pot fer somriure, plorar... A mi m'agrada molt ballar, i aquest també és un motiu pels quals m'agrada la música, ja que sense música no es pot ballar. Fa uns mesos vaig començar un bloc personal per l'assignatura de música i ara hem decidit fer aquest bloc col·lectiu per recollir el treball de tot el curs. 
Podeu veure el MEU BLOG

Maria Coca 
Jo sóc la Maria Coca, curso 4t d'ESO a l'Institut Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp. Faig el quart científic, i l'optativa que vaig escollir va ser l'optativa de música. He escollit aquesta opativa perquè m'agrada molt la música, toco dos instruments: el violí i el piano, i també la flauta dolça que he après a tocar aquí a l'institut.

En aquesta optativa estem treballant molt, fem molts treballs sobre el que anem estudiant dels diferents periodes de la música, i per fer-los utilitzem les eines TIC. Però el treball més gros que tenim, i el tenim durant tot el curs, és un bloc personal. En aquest bloc cadascú va fent articles sobre els seus treballs, articles sobre cantants i músics, és a dir, articles relacionats amb el món de la música. D'aquesta manera a l'optativa de 4t d'ESO aprenem música i fem música.  
AQUEST és el meu bloc

Júlia Roig Hola!
Em dic Júlia Roig, tinc 16 anys i curso 4t d'Eso a l'Institut Joan Puig i Ferreter de La Selva del Camp. Aquest any he escollit la optativa de música, música 2.0. Desde petita que estic dins del món de la música, toco el piano i vaig començar amb la flauta travessera. També canto en un Cor de noies. 
Crec que la música és un element essencial per viure. La música et transmet sensacions i et porta unes emocions màgiques. Et fa riure i plorar, i gràcies a això els teus problemes desaparaixen, ni que siguin per uns instants. Jo cada dia escolto música
Aquesta optativa consisteix en crear un BLOG PERSONAL, on durant tot el curs, has d'anar penjant articles tant de temes que treballem a classe com noticies de la música actual. També treballem amb eines TIC que ens ajuden a realitzar treballs molt xulos i emprenedors. 

Josep Martí
Bon dia, em dic Josep Martí, i actualment estic fen música, al IES JOAN PUIG I FERRETER, amb la Adelaida Ibáñez. M'agrada molt aquesta assignatura, ja que per mi la música, significa molt, desde petit, que m'ha agradat tocar el piano, i una mica la flauta, també instruments de percussió. De les meves curioses aficions, destaquen muntar a cavall, que vaig començar als 3 anys amb un poni petit, i als 5 anys amb un cavall mes grandet, no tinc molt de temps pe dedicar-m'hi, ja que estic enredat amb altres coses, Peró sempre que el tems m'ho permet hi vaig, i aquest és i a sigut sempre el Hobbie que més m'ha agradat.

I en general m'he afegit a col·laborar en aquest grup, ja que tinc esperances de que tota la classe junts, poguem tindre algún merit, un merit col·lectiu, que estic segur que amb tots els treballs de tots podrem aconseguir!


AQUEST és el meu bloc

Judit PratsHola a tots! Em dic Judit Prats, tinc 15 anys i faig 4t d'ESO a l'INS Joan Puig i Ferreter. I igual que tots els que estem en aquest bloc, també m'encanta la música. Ja porto 10 anys tocant el piano i des de l'any passat que estic al Cor de Noies. També vaig estar un any fent guitarra, però ho vaig deixar. I porto molt temps jugant a bàsquet.
M'agrada molt passar-me hores i hores escoltant música. Es que sense música, jo no podria viure, perquè quan tens problemes o et sens sol, la música ho soluciona tot. T'aporta companyia, sentiments, bons o mals records, et motiva. I tot això només ho pot fer la música.
Els estils que escolto són molt variats: pop. rock, hip hop, indie, música electrònica, alternativa, rumba...entre altres.
En l'optativa de música, utilitzem eines per fer activitats, nous recursos que en l'actualitat moltíssima gent fa servir, ja que ens facilita les coses. Algunes de les activitats que hem realitzat són: línies del temps, mapes conceptuals, tests, etc.
I fins aquí la meva presentació. Espero que disfruteu d'aquest planeta de blocs, en el qual hi podeu trobar les presentacions de tots els companys que es presenten al concurs d'Edublogs. Fins aviat!!
Si voleu visitar el meu propi bloc, cliqueu AQUÍ.

Noemí Pérez

Hola a tots! Em dic Noemi Pérez i estic estudiant al IES Joan Puig I Ferreter, faig 4rt d’ESO.

Aquest any la música és una optativa i l’he triat perquè la música sempre m’ha agradat molt, des de molt petita; i mai m’ha importat l’estil. La música m’agrada perquè et fa relacionar i desconnectar del dia a dia, i et fa sentir emocions que a vegades son difícils de expressar.
Tocava la guitarra des de els 8 anys, porto uns anys sense tocar-la però potser hi tornaré. També se tocar la flauta dolça, ja que la toquem a classe.
En aquesta optativa fem treballs, mirem pel·lícules, estudiem sobre compositors i estils...i tenim un BLOC INDIVIDUAL.


Andrea Lega

Hola a tots i a totes

Jo sóc la Andrea, tinc 15 anys i estudio 4rt d'Eso a l'institut Joan Puig i Ferreter. Vaig vindré a la Selva ja fa uns 5 mesos i es pot dir qué sóc la nova però crec que m'he integrat bastant bé.

La música, gran tema per parlar, jo sóc d'aquelles que sense música penso que la vida no té molt sentit. La música és un sentiment, una passió i un gran idioma . Toco el piano des de els 10 anys, canto al Cor de Noies a la Selva, i la música és una de les meus hobbies preferits. M'agrada tot tipus de música tant clàssica com actual

Us deixo la URL del meu blog . Fins ara !!!!!

Ariadna PomerolHola bloggers i bloggueres, començaré per presentar-me per que em conegueu una mica més. Em dic Ariadna Pomerol, tinc 15 anys vaig a l' institut Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp, faig 4rt d' ESO i vaig al grup de ciències.
Hi ha una cosa que m'agrada més que res, muntar a cavall.Tinc una euga i un cavall que son el millor que tinc i hem passat moltes coses junts i en fi, si us tinc que explicar tota la meva vida amb els cavalls crec que no acabaríem mai.

També en el meu temps lliure m'agrada escoltar musica i passar temps amb la meva mare, a mi m'agrada tota la música però el que escolto més i vaig a concerts son dels grups: Extracto de lúpuo, Txarango, la Pegatina, Sangtraït, Boikot, Extremoduro, Strombers, Brams, Barricada, Bongo Botrako, Madness, House, pop-rock, rock català, la Whitney Houston, Celine Dion... I també algunes cançons que ens ensenya l’Adelaida, la nostra professora de música, m’agraden molt i les acostumo a escoltar. Podeu veure el MEU BLOC aquí
 

Mar Llaberia

Hola a tots! Em dic Mar Llaberia i faig 4t ESO a l'Institut Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp. Tinc 16 anys i vaig a la classe de ciències. M'agradaria explicar-vos perquè m'agrada la música. Jo no toco cap instrument en particular, però escolto música a totes hores i si pugues l'escoltaria les 24 hores del dia. Principalment m'agrada la música actual, ja que acostumo molt a escoltar la ràdio, però la música clàssica així com també les bandes sonores (ja siguin de pel·lícules o series) també m'agraden. Sense la música no podria viure.
En aquesta obtativa de música aprenem música clàssica i música actual com la de cinema. Aquí us deixo el meu bloc individual : El bloc de música de la Mar Llaberia

Neus Toledano

Hola a tots i totes, primer de tot, hem presentaré no?
Doncs mireu, jo em dic Neus i vaig al institut Joan Puig i Ferreter.
Les meves hores lliures les dedico al bàsquet, i si, he de reconèixer que m’encanta, però també m’agrada escoltar musica.
Potser hem preguntareu, i a qui no l'hi agrada? Doncs la veritat és que teniu raó.
Hi ha tantes coses al mon que a una  persona no li agraden i a un altre si... En canvi la musica ens agrada a tots, oi? Ja pot ser pop, rock, clàssica... Alguna d’elles ens enganxa, i quan la sentim, el propi cos, per si sol, va al seu ritme.

I que te a veure tot aquest rotllo amb el meu bloc?
Mireu, en aquest centre fem musica i una de les feines que em de fer es realitzar un BLOC
En aquest bloc posem tots els treballs que realitzem a classe i, per això, puc dir que som una classe de musica 2.0
En el meu mur interactiu també introduiré tot allò que hem crida l’atenció, com ara cançons, persones importants en l’àmbit musical, projectes, sortides, pel·lícules...
Perque senyors, fem musica i som alumnes 2.0.

Maria Martí

Hola a tots, jo soc la Maria Martí Lobato i soc alumne de l'INS Joan Puig i ferreter de la Selva del Camp. Faig 4rt d'ESO B i tinc 16 anys, és a dir, vaig a la classe de ciències. Fora de l'institut faig basquet i musica, toco el piano.
M'encanta tocar cançons modernes que sento per la radio. Com més m'agrada la cançó més ràpid l'aprenc a tocar. I a vegades, escolto alguna cançó per la radio que m'agradada moltíssim, però que no puc tocar perquè no se com es titula.
Però sobretot m'encanta la música i per això vaig decidir fer l'optativa de música. En aquesta, aprenem a treballar utilitzant les tecnologies per aprendre música. Treballem amb un bloc individual amb el que treballem durant tot el curs.
No únicament m'agrada i escolto un estil de música, sinó que m'agraden la majoria d'estils de música i, fins i tot algunes cançons clàssiques que molta gent les podria trobar avorrides. Tot el dia i a totes hores estic escoltant música, ja sigui a l'ordinador o a la radio. La veritat es que nose que faria sense la música ja que em distreu en molts moments. La música m'ajuda a reflexionar i m'ha acompanyat en molts moments importants de la meva vida, així associo una cançó a cada moment que he viscut.
Si voleu saber mes coses sobre mi AQUÍ us deixo el meu blog individual.Carla Conzàlez

Hola a tothom!
Aquesta petita entrada que us faig es per explicar-vos una mica qui soc i perquè vaig tria aquesta assignatura.
Començaré per presentar-me una mica sóc una noia de 15 anys que viu Almoster un poblet petit i estudia al institut INS Joan Puig i Ferreter me considero un noia alegre i divertida.
Ara us explicaré perquè vaig tria aqueta assignatura i no una altre, vaig tria aquesta assignatura perquè sempre m’agrada’t molt la música es com una manera diferent de expressa el que sentim,si un dia estem tristos amb una cançó alegre tot pot canviar ho això almenys penso jo.
En aquest enllaç us deixo el meu BLOC INDIVIDUAL

Júlia Carné

Hola nois i noies! Primer de tot em presentaré, em dic Júlia Carné, tinc 15 anys i faig 4t d'ESO a l'Institut Joan Puig i Ferreter de La Selva del Camp. Aquest curs vaig elegir fer com a optativa l'assignatura de música; ja que crec que la música sempre formarà part de la nostra vida. La música et fa sentir diferents coses, et fa recordar moments, avegades et motiva a fer coses noves... El meu dia a dia és no parar d'escoltar música en cap moment.
Aquest curs a l'optativa de música ens hem dedicat a fer blogs personals i anar penjan articles sobre les activitats que fem a classe, el que estudiem...

El BLOC DE LA JÚLIA CARNÉAquests són els blocs de tots els alumnes de 4t ESO


Blocs 4t ESO Curs 12-13 in 4t ESO / Curs 2012-13 / (musicaade)

 Curs 2011-12 

Blocs 4t ESO Curs 11-12, by musicaade