dissabte, 1 de març del 2014

Què aprenem gràcies a la música?

http://www.slideshare.net/mariajesusmusica/aprendemosgraciasamusica
Aquesta setmana els alumnes han fet un dia de vaga. El motiu ha estat manifestar-se per la reforma educativa que proposa la LOMCE i que entrarà en vigor el proper curs 2014-2015. 

La reforma preveu un nou disseny curricular amb una redistribució de les matèries que prioritzaran les assignatures instrumentals bàsiques. Així, es reforçarant les assignatures de Llengua i Matemàtiques augmentant una hora setmanal més respecte del model actual. 

Si no augmenten el nombre d'hores lectives setmanals, com s'ho faran? Quines assignatures seran les victimes d'aquesta reforma?

A classe hem estat parlant de què deixaríem d'aprendre sino féssim música. Ho hem fet a partir d'una presentació que la professora de música MªJesús Camino ha fet i ha titulat "¿Que aprendemos en classe de música?". 
Amb alguns alumnes també hem pogut veure aquesta seqüència de la pel·lícula "The wall" amb música de Pink Floyd.









6 comentaris:

Arjar ha dit...

Exacte, ha donat al clau. Està bé que algú es preocupi de ensenyar a tothom l'importància de la música. També voldria afegir, que la música té la capacitat de canviar l'estat d'ànim de les persones. Proveu a escoltar Safe and sound (de Taylor Swift feat i després happy de pharrell whilliam.

Unknown ha dit...

Em sembla molt fort que vulguin treure la música i que la posin d'optativa. Si a mi a 2n d'ESO no m'haguessin obligat a fer-ne mai hagués sabut que m'agradava. Crec que la música, és una de les matèries més completes de tota la secundària.
Espero que no l'aprovin aquesta reforma.

musicaade ha dit...

Gràcies Gerard i Cristina. Tant de bo tothom ho tingués tan clar com vosaltres.

Unknown ha dit...

Estic molt d'acord amb vosaltres. Trobo molt malament que vulguin treure la música, ja que des de fa temps penso que és molt important per a tot.

Aina Bargalló 2.A ha dit...

Es un grandissim error treure l'assignatuda de musica , perque la musica es una forma de desconectar almenys per mi, ami em serveix de molt i em fa desconectar de tots els mals de caps, apart que aprenem moltes coses apart de musica aprenem;llenguatge,mates,geografia,
coneixements,i moltissimes coses mes .

Mar Torres ha dit...

Em sembla fatal que vulguin treure la música, crec que no saben la importancia que te en els alumnes ja que aprenem mes del que es pensen tot el que ha dit l'Aina i més. es massa important aquesta materia perque la treguin. espero que no treguin la música!