divendres, 21 de març del 2014

Ha arribat la Primavera

Com sabeu des d'ahir a les 6 de la tarda ja teníem la primavera aquí. Ja fa alguns dies que estem tocant la nostra versió de La Primavera de Vivaldi i avui a classe parlarem d'aquesta obra que va escriure aquest compositor italiá.

El que nosaltres toquem a classe és el fragment més conegut del primer moviment Aquest primer moviment diem que té la forma de ritornello perquè té una part que anem sentit repetida varies vegades i que és interpretada pel tutti (tota l'orquestra). 

Cada un dels quatre concerts de Les quatres estacions, estan basats en els versos d'un sonet, escrits per Vivaldi mateix, que parla de l'arribada de la primerava i de la resta de les estacions. La música descriu perfectament alguns dels sons que podem sentir durant la primavera com el cant dels ocells, l'aigua corrent pels rierols perquè la neu ja es fon, els trons de les típiques tempestes de primavera. 

Per poder entendre-ho millor i disfrutar de la música, veurem un vídeo i escoltarem la versió que el professor Massimo Pennesi del bloc educacionmusical.es ha fet pels seus alumnes. Les tres flautes són tres ocellets cantant. 






També podeu sentir la gravació que la Mònica López i la Mireia Esteve han fet de La Primavera de Vivaldi

3 comentaris:

Aleix Miró ha dit...

Hola Adelaida. Aquesta partitura està molt ben feta, dóna gust que la gent hi dediqui molt esforç en la música.

Unknown ha dit...

M'ha agradat molt la manera de descriure musicalment alguns dels elements naturals de la primavera.

Júlia Artigas ha dit...

Bon treball Mònica i Mireia! La cançó a dues veus us ha quedat genial