divendres, 2 de març del 2012

George Gershwin: "Summertime"

gershwinContinuem amb la música del segle XX i avui ha tocat parlar del Nacionalisme americà i George Gershwin.  

Nascut a Nova York l'any 1898  és un dels millors músics estadounidencs del segle XX. D'entre totes les seves composicions cal destacar l'òpera Porgy and Bess (ambientada en una comunitat negra a l'estat de Carolina del Sud a principis dels anys 30) i la música per a la pel·lícula Un americà a París (que va escriure després del seu viatge a París i que descriu totes les impressions d'un americà mentre camina per la ciutat, sent el soroll dels carrers i les botzines dels cotxes). 
  
 "Summertime"és l'ària més famosa de Porgy and Bess i forma part del Great American Songbook. Se n'han fet prop de 25.000 versions diferents i es diu que és la segona canço més versionada després de Yesterday de The Beatles. Si voleu veure i sentir algunes de les verisions podeu anar als blocs dels alumnes de 4t ESO com:  Carolina, Guillem,  Laura, Laia, Laura, Cristina. 


L'estil de Gershwin està profundament influenciat per la música de jazz i pels músicals de Broadway que en aquell moment estaven en plena efervescència. El protagonista d'Un americà a París és el fantàstic ballarí Gene Kelly. Aqui podeu veure un fragment de la pel·lícula.



Ah!!! Sabeu qui és el músic que s'amaga entre les peces d'aquest puzzle?????!!!!!!!! (el requadre de color blau que apareix el podeu arrossegar i amagar)