diumenge, 15 de setembre del 2019

Comencem! Curs 19-20.

Després de força temps sense escriure, em proposo començar aquest curs 2019-20 donant la benvinguda als nous alumnes de 1r d'ESO  i als alumnes de 2n i 4t d'ESO que ja saben què vol dir això ser "músics selvatges".

Partirem de la pràctica musical per treballar els diferents continguts que en grans trets són: 
1- 1r d'ESO: el so i les seves qualitats; els instruments musicals. 
2- 2n d'ESO: la música a través de la història
3- 4t d'ESO: la música del segle XX i XXI

L'objectiu és apropar-se a la música i treballar les diferents competències a partir dels tres grans eixos o  dimensions.
  • com està feta la música i  com l'escoltem: dimensió percepció i escolta
  • com podem fer música: dimensió expressió, interpretació i creació
  • on es fa música: dimensió societat i cultura.
Es parla de la importància del treball en equip i de l'aprenentatge cooperatiu com a quelcom necessari en l'educació dels nostres alumnes. La música ho ha estat sempre. No oblidem però,  que perquè el vaixell arribi a bon port i ha d'haver una implicació individual i un treball i un esforç constants i que aprendre també vol dir equivocar-se, reflexionar i tornar-ho a intentar

Per començar: aquests primers dies estic fent una activitat de presentació que ja tenia una mica perfilada i que gràcies a aquestes idees de principi de curs de la Maria Jesus Camino he modificat i readaptat. M'he inventat un text i per això li he posat per títol "Vull saber el teu nom"

Amb els alumnes de 1r d'ESO utilitzaré aquesta presentació. Amb els alumnes de 2n i 4t utilitzaré aquesta altra. El temari de 4t d'ESO encara l'hem de perfilar, però aquests primers m'anirà bé fer el que faig amb els de 2n per poder repassar els contingut.