divendres, 6 de febrer del 2015

4t ESO. Fem una play-list amb Grooveshark: "Una música per a cada imatge"





Quina música ens suggereixen aquestes imatges? De ben segur que coincidiríem en més d'una. Però es tracta de ser originals i posar-hi una mica d'imagianció i creativitat. Tenim 6 imatges i hem de buscar una banda sonora per a cada una d'aquestes imatges. El gènere i el tema que escolliu són del tot lliures.

http://www.tildee.com/VZD7rCom sabem, en el cinema,  música i imatge estan en estreta col·laboració, i juntes reforcen el missatge que volem transmetre. El llenguatge musical és subjectiu i abstracte, mentre que la imatge i la paraula són objectives i concretes. Fixeu-vos que quan ens mirem una imatge veiem una representació fidel de la realitat, ara bé, quan escoltem una música el que hi veiem representat és allò que la nostra imaginació ens suggereix. 

Farem una "playlist", és a dir una llista de reproducció. Ho farem amb Grooveshark, que és un reproductor online que ens permet embedir (incrustar) la llista en el bloc.

Per poder conèixer l'eina, he fet un tutorial amb Tildee, on s'explica pas per pas com crear la llista de reproducció i posar-la en el bloc. Podeu clicar la imatge o AQUÍ per poder veure el tutorial.

Us deixo un petit exemple amb un parell de cançons. Quina de les 6 imatges us suggereixen?


2 imatges i 2 musiques by Adelaida Ibañez on Grooveshark

1 comentari:

Adrià Martín ha dit...

Crec que la imatge més adequada a la cançó és clarament la 6 la del paraigües.