dilluns, 2 de desembre de 2013

El sonido que habito

http://elsonidoquehabito.blogspot.com.es/
"El sonido que habito" és un projecte col·laboratiu que té com a punt de partida l'estudi del so. És també un projecte multidisciplinar basat en l'ús de les noves tecnologies (TIC) i en l'ús didàctic dels dispositus mòbils: smartphones, tauletes, mòbils...

L'inici de la col·laboració en aquest projecte, és el treball que amb els alumnes de 2nESO hem fet aquest primer trimestre i que hem titulat "Paisatges sonors de La Selva del Camp".  En aquest treball els alumnes van haver de gravar diferents ambients o paisatges sonors de La Selva del Camp i dels seus habitants i posteriorment fer-ne una descripció (en català i també en castellà pels que participen en el projecte). També van haver de fer una fotografia del lloc o l'objecte que havien gravat.

"El sonido que habito" és un projecte en el que actualment participen 54 centres d'Educació Primària i Secundària. En ell col·laboren alumnes i professors de diferents àrees procedents de tot Espanya i d'Amèrica Llatina. Aquest projecte que té com a cap i impulsor a Juan Carlos de Miguel del IES Bergidium Flavium (Cascabelos, el Bierzom León) recentment ha rebut el reconeixement de l'Associació Espiral que li ha concedit el  segell "Inn: Proyectos que dejan huella"

Donem les gràcies a la Mònica López, l'Aroa Espriu i l'Estel Lima pels seus treballs "L'aigua que bull d'una olla" i "Els passos d'un cavall". També agraïm la seva feina a la Carme Martínez, la Cláudia Ejimeno i l'Anna Vilalta per "Els sons electrònics", "Imprimint un document" i "L'esport dins de casa". Finalment també han fet la seva aportació la Mireia Esteve i la Lara Armengol amb "Els crits dels ocells"


4 comentaris:

gerard ochoa asens ha dit...

Enhorabona! Llàstima que al nostre treball encara li faltin uns retocs...:(

Juan Carlos de Miguel ha dit...

Encantado de tener colaboradoras de lujo como vosotras, alumnas y profesora.
El mapa de los sonidos será mucho mas interesante y valioso con el concurso de vuestra hermosa lengua, los sonidos que habitamos más confortables y además estoy seguro de que vamos a aprender una barbaridad mutuamente. Benvingudes

musicaade ha dit...

Gracias Juan Carlos! Espero que éste sólo sea el inicio nuestra colaboración! Me ha encantado tu detalle de comentar todos los paisajes hechos por mis alumnas! Ellas tambien estan muy emocionadas con la colaboración y tus comentarios. Un abrazo!

Anna Vilalta ha dit...

M'ha agradat molt aquesta activitat de fer aquests treballs, i encara més que puguin estar penjats a la pagina de "El sonido que habito".
Moltes gracies Adelaida!