dimarts, 31 de gener del 2012

Propiñan de Melyor: partitura

Amb els alumnes de 3rESO estem treballant el Renaixement musical.  
Propiñan de Melyor és una obra instrumental recollida al Cancionero de la Colombina i conservat a la Biblioteca Colombina a la Catedral de Sevilla. Aquesta obra va pertànyer a Hernando Colon,  fill de l'almirant Cristóbal Colon (el descobridor d'América).
Aquí teniu una adaptació per a flauta d'aquesta obra. La podeu fer primer en un tempo més lent i quan ja la sapigueu millor us podeu atrevir amb el tempo ràpid.


dilluns, 30 de gener del 2012

30 de gener: Dia de la Pau

El dia 30 de gener és el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) És el dia que es commemora la mort de Mahatma Ghandi i ja des de l'any 1964 s'ha establert com un dia per parlar i reflexionar de la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Nosaltres hi farem la nostra petita aportació parlant d'un cantant i compositor que ha fet molt per la pau: Bob Dylan. Nascut als Estats Units l'any 1941 ha estat tot un referent en el món de la música folk i de la música rock. Ell i  altres joves de la seva generació estaven convençuts que amb les seves cançons podien combatre la injustícia, la desigualtat i la guerra.

També hem iniciat un Fórum al Moodle on cada u de vosaltres hi ha de donar la vostra opinió i buscar un vídeo amb cançons i lletres que parlin sobre la pau, la no violència, la igualtat d'oportunitats.... Trobareu més explicacions al Moodle.

La meva amiga Flora del bloc Fem música a l'Àusias March, ha fet un magnífic treball de recopilació de les diferents versions que s'han fet d'una de les seves cançons més famoses "Blowing in the wind" (Escolta-ho en el vent). Podrem escoltar-la en català, en castellà i en anglès (que és la versió original), i a més la podrem tocar amb la flauta.



dissabte, 28 de gener del 2012

2n ESO: Escrivim amb "Compose your music"

Els deures d'aquest cap de setmana pels alumnes de 2n ESO són escriure música amb Compose your very own music. És un joc que us deixarà escriure, escoltar el que escriviu i fins i tot enviar les vostres composicions a algún amic.

Seguiu aquest tutorial i a fer de músics!!!

Història del Rock amb Koowall

Per preparar la sortida a Cop de Rock, hem estat treballant la Història del Rock i de La Nova Cançó com antecedents al naixement del Rock Català. 
Els alumnes de 4t ESO han fet, en grup, uns treballs amb Koowall: una eina que permet el treball col·laboratiu online.  El resultat visual és molt atractitu, tot i que és una eina que no permet posar textos molt llargs i s'han hagut d'esforçar en dir el que volien en poques paraules.


Cristina, Laura i Anaïs Maria i Carolina


Mireia, Jonatan, Clàudia Guillem, Josep Mª


Cheyenne, Irene, Cristina Jéssica, Cristina


Clàudia, Javia, Marta Alfredo, Laia, Maria

Meritxell, Laura


dimecres, 25 de gener del 2012

"Caresse sur l'océan" partitura de Les choristes

Aquest dies amb els alumnes de 2n ESO estem veient la pel·lícula de Les choristes (Els nens del cor), un film que ens va molt bé per introduir el tema de la veu.
Els temes de la banda sonora són tots fantàstics! Començarem tocant el tema principal titulat "Caresse sur l'océan" (carícies en el mar).
També ens anirá molt bé amb els alumnes de 4t ESO pel tema de Música i Cinema.


dilluns, 23 de gener del 2012

Veus humanes. Tipus

Comencem a treballar la veu humana i els seus tipus. Aquest Mapa Conceptual ens permetrà entendre molt fàcilment com es classifiquen.













Feu clic a la imatge i s'obrirà un divertit JClic sobre la veu. Feu clic a cada personatge per sentir com sona la seva veu.
















Després de tot plegat, poseu-vos a prova amb aquest joc del penjat.

Ai Se Eu Te Pego: partitura per flauta

Aquest tema de Michel Teló veig que s'està fent superfamós.  Avui a classe n'hem parlat i molts de vosaltres m'heu dit que la la voleu tocar. Gràcies a l'adaptació de Marcelo Gàlvez tenim la partitura amb l'acompanyament. La cançó original i l'acompanyament són en tonalitats diferents, així que si proveu de tocar damunt de la cancó ja veureu que no funciona gaire. Vigileu amb els contratemps (són els silencis que hi ha davant de les corxeres).


Per fi Cop de RocK!!

Hem estat molts mesos esperant aquesta sortida i ja hem anat a veure Cop de Rock!!!!. Ha estat tot un èxit i ens ho hem passat tots molt bé (amb aventures pel tren i pel metro incloses!!!). Si voleu tenir una àmplia crònica de tal com va anar tot, només cal que llegiu els diferents posts que tots ells han anat posant al seu bloc: Cristina M., Marta, Clàudia A., Cláudia C., Josep Mª, Meritxell, Alfredo, Jessy, Laura F., Irene, Laura C., Maria, Javi, Judit,
Gràcies a l'Anaís he pogut fer aquesta presentació, em vaig quedar sense memòria i totes les fotos de l'espectacle me les has passat ella!!
Anem a veure "Cop de Rock"! on PhotoPeach

dijous, 19 de gener del 2012

dimarts, 17 de gener del 2012

Camins i Cop de Rock

Per fi!! Ja ha arribat el dia!! Demà anem a Barcelona a veure Cop de Rock!! Ja en tenim moltes ganes perquè fa molts dies que preparem la sortida i a més, estem tocant algunes de les cançons que sentirem al musical.

Els alumnes de 4t continuen animats escrivint comentaris al seu bloc: la Laia ens en parla i fins i tot hi ha posat una enquesta per fer després del concert. I si voleu saber on estarem asseguts mireu el bloc de l'Alfredo.

Un altre de les incorporacions al nostre repertori és "Camins" de Sopa de Cabra. Aquest grup té una importància fonamental en el naixement del Rock català juntament amb Els Pets i Sangtraït. El 1991 aquests grups fan un concert al Palau Sant Jordi amb més de 22.000 persones!!! Aquell mateix any Sopa de Cabra va vendre 100.100 còpies del seu disc "Ben Endins"!! És a dir disc de platí!! Poca broma!!

Bé, si voleu disfrutar tocant i cantant "Camins" aquest és el moment de fer-ho. Ànims!!



dilluns, 16 de gener del 2012

Cop de Rock

Dimecres que vé anem a veure el musical Cop de Rock amb els alumnes de 4t d'ESO. Mireu els blocs de la Cláudia, la Laura, la Marta, la Laura, la Maria i la Jessy si voleu tenir informació variada.

La història és ben senzilla i complexa a la vegada: un grup de joves d’un poble de la Costa Brava que tenen una banda de rock anomenada Cop de Rock! en una de les seves actuacions, coneixen un grup de noies de les Terres del’Ebre que han pujat a l’Empordà per celebrar el comiat de soltera d´una d’elles. L’amor sorgeix entre alguns dels membres dels dos grups i allí comença una història d’amors, desamors, aventures i, sobretot, de les segones oportunitatsque la vida ens ofereix.

Al llarg d’aquest argument, Cop de Rock! anirà desgranant una sèrie decançons primordials i famoses dels grups més reconeguts del nostre rock català. 

He preparat aquesta adaptació perquè disfrutem del tema principal del musical cantant o tocant amb la flauta:

dissabte, 14 de gener del 2012

Partitura: "Hei-Ho"

Tots coneixeu la pel·lícula de Disney "La Blancaneus i els set nans". Aprofitarem una de les cançons de la banda sonora per treballar el fa sostingut. Vigileu amb els signes de repetició.

Escales i Arpegis: Jocs Musicals

Aquesta setmana hem estat treballant els diferents tipus d'escales musicals i tal com us he dit hi ha alguns jocs musicals que ens aniran molt bé per acabar d'entendre-les.

Carrera pentatònica.

Aquest és un joc per identificar els 5 sons de les tecles negres. S'han d'ordenar de més greu a més agut.















Beethoven t'ensenya les escales majors.

Les notes disposades en intèrvals de segona forma una successió que que s'anomena escala. Hi ha molts tipus d'escala. En el joc anterior hem pogut veure una escala de 5 notes, se'n diu escala pentatònica. La música oriental està basada en les escales pentatòniques.

A Occident les més utilitzades són les anomenades escala Major i escala menor. Aquestes escales estan formades per 8 notes  i sempre comencen i acaben per la nota que els dona el nom. L'escala Major que serveix de model és la de Do Major i no té cap alteració. Totes les escales Majors tenen un esquema de tons (to-to-semitò-to-to-to-semitò) i semitons idèntica al d'aquesta escala. Per poder mantenir aquest esquem, cal pujar o baixar mig to algunes notes i per fer-ho utilitzem les alteracions.

Amb aquest joc i Beethoven aprendràs quines alteracions tenen les diferents escales Majors.












Billar cromàtic

Un altre tipus d'escala és l'escala cromàtica que és l'escala que conté els dotze semitons i cada nota es troba a la mateixa distància tonal (1 semitò) de l'anterior i la posterior.

En aquest joc es tracta d'identificar el so de cada nota de l'escala cromàtica i col·locarlo en el seu lloc corresponent.












Arpegi de Do Major

En aquest joc has d'arrosegar cada dinosauri al seu lloc. El "crit" que emet cada un d'ell, correspon a les diferents notes de l'arpegi de Do Major.

dijous, 12 de gener del 2012

Los Aristogatos: "Escales i Arpegis"

Aquests dies estem treballant les escales (successió de notes disposades en intervals de seguides)  i també hem parlat de què és un acord (conjunt de notes que sonen a la vegada).
En aquest fragment de la pel·lícula Els Aristogatos, els gatets juguen passejant-se amunt i avall del teclat del piano fent escales i arpegis. Recordeu que un arpegi són les mateixes notes d'un acord però tocades una després de l'altra. 
Mireu i disfruteu!!

Els intervals: exercicis LIM

Aquest és un exercici que ens anirà molt bé per treballar i repassar tots els tipus d'intervals. Ja sabeu: qualifiquem els intervals (de 2ª, 3ª..;Ascendent i Descendent; Melòdic i Harmònic; Conjunt i Disjunt; ) i els quantifiquem comptan tons i semitons.


lim2intervals

Aquest ja és l'últim exercici LIM per treballar els Intervals i aprendre a comptar tons i semitons.

lim-intervalstons-i-semitons1

dimarts, 10 de gener del 2012

Quina versió m'agrada? Glogs de 2n A

Aquests són els treballs que els alumnes de 2n d'ESO A han fet sobre les cançons de Nadal. El treball que l'hem titula "Quina versió m'agrada?". Han fet una fitxa d'audició de cada una de les versions, n'han fet un comentari general fent una mica de recerca i han donat la seva opinió. Per poder-los veure només heu de clicar damunt de cada imatge. Felicitats per tots el treballs!

Alba i Cristina Aleix


Nil Jorge


Ferran Eva i Alícia


Aroa Fatima


Cristina Janet


Nicolàs Ruben


Laia Cristina G.

Alex

Quina versió m'agrada? Glogs de 2n B

Continuem amb els treballs sobre les versions de les cançons de Nadal. Aquest és el torn dels treballs dels  alumnes de 2n B. Us aconsello que us els mireu un per un, tots estan molt bé! Per fer-ho heu de clicar damunt de cada imatge. Bona feina!!


Montsant i Judit Laura i Elisabet


Nazar i Lluis E. Alba i Andrea


Isaac i Gerard Cu. Marc C.


Lluis LL. i Marc B. Joan Antonio i Enric