dimecres, 25 d’abril del 2012

Qui fa l'aniversari avui?

Qui fa l'aniversari avui?

Només dues pistes
1.  una la trobareu prement damunt de la imatge o prement AQUÍ
2. l'altra pista és una pista musical:

Espero les vostres respostes en forma de comentari al bloc. Heu de dir: el nom complet, l'any de naixement i el lloc on va néixer, en quin estil musical el/la classifiquem, alguna dada biogràfica interessant.

14 comentaris:

Rubén 2nA ha dit...

Avui és l'aniversari de Ella Fitzgerald(Lady Ella) que va néixer a Newport News el 25 de abril de 1917 i va morir a Beverly Hills el 15 de juny de 1996. Ella és una cantant de jazz amb un registre de veu de mezzosoprano. La cançó de la pista que dónes és The Lady is a Tramp.
Va guanyar 13 premis Grammy

Àlex Salvat 2 eso A ha dit...

Es diu Ella Jane Fitzgerald va nèixer el 25 d'abril del 1917 a Newport News. L'estil musical és el Jazz. Una dada important pot ser que va guanyar 13 premis Grammy.

Anna Iglesias Llaberia ha dit...

Hola Adelaida,
després de molt buscar i pensar l'he trobat!
Es dius Ella Jane Fitzgerald, nascuda el 25 d'abril del 1917 a Newport News. És considerada la cantant més important i influent de la historia del jazz. Com a dada biogràfica important podríem destacar els seus freqüents problemes amb l'absentisme escolar i la policia. A causa d'això la van internar en un reformatori.

Júlia Miró Fornés 2on C. ha dit...

La dona que fa l'aniversari avui es la mateixa que surt al puzle es la Ella Fitzgerald. 25 d'abril de 1917 - Beverly Hills, 15 de juny de 1996), també coneguda com Lady Ella o The First Lady of Song (La primera dama de la cançó), cantant estatunidenca de jazz.

Juntament amb Billie Holiday i Sarah Vaughan, està considerada com la cantant més important i influent de la història del jazz (i, en general, de la cançó melòdica popular).

Estava dotada d'una veu amb un rang vocal de tres octaves, destacant la seva clara i precisa vocalització, i la seva capacitat d'improvisació, sobretot en l'scat, tècnica que va desenvolupar en els anys quaranta i que va anunciar el sorgiment del bop.

En els anys cinquanta va marcar tendència amb la seva concepció de la cançó melòdica, en paral·lel a l'obra de Frank Sinatra, amb les seves versions dels temes dels grans compositors de la cançó popular nord-americana (els songbooks de Duke Ellington, Cole Porter, Johnny Mercer, etc.).

Aurora Masdeu ha dit...

La resposta és: la cantant Ella Fitzgerald.
Va néixer al 25 d'abril de 1917, a Newport News. Està considerada com la cantant més important i influent de la història del jazz. Destacava la seva clara i precisa vocalització.

Aurora ha dit...

La resposta de la pregunta és: La cantant Ella Fitzgerald.
Va néixer al 25 d'abril de 1917, a Newport News. Està considerada com la cantant més important i influent de la història del jazz. Destaca la seva clara i precisa vocalització.

Mireia Iglesias 2n C ha dit...

El personatge de la imatge és la famosa cantant de jazz: Ella Fitzgerarld.

Anònim ha dit...

Crec que cumpleix anys es la Ella Fitzgerald, va néixer als Estats Units, estil de musica profana/mixta.
(Rafa Ariza 3B)

Cristina Alegre 2nC ha dit...

Avui és l'aniversari de Nace Ella Fitzgerald. Va néixer al 25 d'abril de l'any 1917, a Newport News (Estats Units).
La classifiquem a l'estil de música de Jazz (cantant).
Estava dotada d'una veu amb un rang vocal de tres octaves, destacant la seva clara i precisa vocalització i la seva capacitat d'improvisació.

Cèlia Roig ha dit...

L'artista s'anomena Ella Jane Fitzgerald. Va néixer el 1917 a Newport News (Virginia, EE. UU.). És una cantant de jazz bàsicament, però també canta swing, blues, samba, gospel, calypso, pop, etc.
Junt amb Billie Holiday i Sarah Vaughan està considerada com la cantant més inportant i influent de la història del jazz.
Va guanyar 13 Grammys i li van donar la Medalla Nacional de les arts i la Medalla Presidencial de la Llibertat d'Estats units.

Jorge Ccarhuas Aroni ha dit...

Barbra Sreisand aviu es el seu aniversari, va nèixer el 24 dàbril del 1942 als ESTATS UNITS (USA) EN BROOKLYN, va guanyas dos premis Oscars i és una Mezzosoprano.

Eva López 2nA ha dit...

Hola! La resposta és Ella Jane Fitzgerald, va néixer a l'any 1917 a New Port News (Estats Units) el seu estil musical és el Jazz i el seu tipus de veu és mezzosoprano

MuntasMusica ha dit...

El dia 25 d'abril és l'aniversari d'Ella Fitzgerald. Va nèixer concretament l'any 1917 i vamorir el el 15 de juny del 1996. Curiosament l'any en que la majoria d'alumnes de quart vam nèixer!

Montsant López 2nB ha dit...

la persona que fa anys es una dona i el seu nom es Ella Fitzgerald, va neixa el dimecres 25 d'abril del 1918 a Newport, Virgínia, va ser una cantant de jazz nord-americana. Va ser famosa pel seu "scat": improvisacions vocals.