dijous, 22 de març del 2012

Qui va ser Pau Casals?

Avui amb els alumnes de 2n ESO anem a la Trobada d'Instituts de Secundària de les comarques de Tarragona. Aquesta trobada és a l'Auditori Pau Casals de Comarruga.

Suposo  que molts ja sabeu que Pau Casals va néixer al Vendrell el 29 de desembre de 1876. El seu pare, també músic, li va transmetre els primeres coneixements musicals. Pau Casals ha estat un dels millors violoncel·listes dels segle XX i també un dels millors directors d'orquestra del seu temps.


A més de la seva extraordinària carrera com a músic, Pau Casals va mantenir sempre una dedicació incansable a la defensa de la pau i de la llibertat. Els nombrosos concerts benèfics, la implicació en accions humanitàries i les diverses intervencions a les Nacions Unides el van caracteritzar com un home de pau.

El 24 d'Octubre de 1958 Pau Casals va ser convidat a Nova York a les Nacions Unides per fer un concert per commemorar el Dia de les Nacions Unides.  El concert, juntament amb un missatge que Pau Casals havia gravat uns dies abans, va ser televisat i retransmès per ràdio a més de 40 països de tot el món.



Si voleu jugar i saber més coses de Pau Casals cliqueu la imatge