dimarts, 21 de febrer del 2012

L'òpera: El Bel canto

En la música clàssica el bel canto (cant bell, bonic) designa un estil de cant que es caracteritza per la bellesa del timbre i per la recerca del virtuosisme vocal.
Els cantants bel cantistes com Juan Diego Florez (que podem sentir en aquest capítol d’Òpera en texans), destaquen per tenir un registre alt i clar, una gran agilitat i flexibilitat i un timbre líric i dolç. En el bel canto es prioritza més la tècnica que no pas el volum.
Com s’ho fan aquests cantant per fer trinats, refilets, notes picades, llargues cadències i passatges sense quasi ni respirar??!! Quin és el truc? Per explicar-ho el Ramón Gener ens porta a veure com entrena un saltador d'alçada i a la sala de diseccions de la Universitat Autònoma de Barcelona!!!

"Casta Diva", "Una furtiva lagrima"... les melodies més precioses de tots els temps. Així és el bel canto. Melodies, melodies i més melodies. No us perdeu aquest programa perquè us emocionarà i perquè coneixereu els secrets del "Messi del bel canto", el millor del món: el peruà Juan Diego Flórez. Ha estat tot un plaer poder parlar amb ell asseguts al piano. Us explicarà com aconseguir que Rossini, Bellini i Donizetti ens facin plorar fins a la darrera llàgrima. I per acabar, una versió genial de Joan Garriga i La Troba Kung-Fú.