dimarts, 13 de setembre del 2011

Instruccions per entrar al Moodle

moodle3Comencem curs nou amb nous alumnes i una nova classe "virtual": el Moodle. Però per poder accedir al Moodle i a tots els recursos que hi ha (llibres virtuals, audicions, exercicis, qüestionaris, partitures, play-backs, jocs...) cal que seguiu les instruccions que ara us aniré detallant.
El primer que heu de fer és fer-vos un compte de correu amb Gmail. Tot i que la majoria d'alumnes teniu un compte ja creat a hotmail, yahoo o msn,  en molts casos hi ha problemes quan et vols donar d'alta en les Aules Virtuals ja que el correu de confirmació d'alta no s'envia al nou usuari, i per tant no es completa la matriculació. S'ha comprovat que utilitzant el Gmail aquest problema se soluciona en la majoria dels casos. Us deixo una presentació feta per Rafa Mollà de l'Institut Tècnic de Castelló on s'expliquen tots els passos que cal seguir.

El segon que heu de fer és entrar al web del centre i clicar la imatge que trobareu a la columna de la dreta i que us porta directament al Moodle. A continuació heu d'anar a Categories de cursos i anar a Música. Hi trobareu els diferents cursos, feu clic en el curs que vulgueu entrar (els de 2n a 2n ESO ...). Els alumnes d l'any passat poden fer servir el mateix nom d'usuari i contrassenya.

Si és la primera vegada que hi entreu heu d'anar a la columna de la dreta on diu "És la primera vegada que veniu aquí?" i feu clic a Crea un compte d'usuari nou.
Heu de posar un nom d'usuari (el que vulgueu) i una contrassenya (la que vulgueu). Aquest nom i aquesta contrassenya (que són privats i ningú els veu) els heu de recordar perquè cada vegada que hagueu d'entrar al Moodle us els demanarà (cal que ho apunteu en una llibreteta).
Tot seguit heu de posar la vostra direcció de correu electrònic
Quan ompliu la casella amb el vostre Nom i Cognom feu-ho posant la primera lletra amb Majúscules. Introduïu les lletres que us apareixen en la finestreta i feu clic a Crea el meu compte. Us sortirà un missatge que us diu que heu d'anar al vostre correu electrònic on hi trobareu un missatge de l'Administrador del Moodle (el Gerard). Heu d'activar l'entrada al Moodle seguint l'enllaç que us apareixerà en aquest missatge del vostre correu.
El Moodle us farà la pregunta Esteu a punt d'inscriure-us en aquest curs?, li dieu que Si, i ja haureu entrat.
instruccions-moodle-2
instruccions-moodle-3Un cop ja hi hagueu entrat podeu entrar al vostre curs. Us demanarà la contrassenya que és la mateixa que fem servir per altres exercicis i llocs amb contrassenya. Recordeu que la contrassenya l'heu d'escriure en minúscules.
Un cop ja hi sigueu feu clic damunt del vostre nom i heu d'editar perfil i posar la vostra foto (només accepta una mida petita de foto).