divendres, 31 de gener del 2014

Els orígens del cinema

http://collirodes.wix.com/els-origens-del#!
Quan va començar el cinema? Quins van ser el primers aparells que van fer possible la màgia del cinema? Qui van ser els primers que es van atrevir a fer pel·lícules? Quines van ser aquestes primeres pel·lícules? Quan va començar el cinema sonor?

Trobarem totes les respostes en aquesta magnífica presentació de l'Alícia Fernàndez de Musikeblog.

El llenguatge del cinema. Ens posem a prova.

http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/1170318/enquadraments_i_angulacio.htm
Amb els de 4tESO ja hem acabat el tema del llenguatge cinematogràfic i com a resum la Cristina Fontgivell i l'Àlex Salvat han creat unes activitats Educaplay per posar-nos a prova. 

Us hi atreviu?
http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/1170530/l_enquadrament_i_l_angulacio.htm

dimecres, 29 de gener del 2014

La Laura recomana "Make Beliefs"

Continuem amb la llista de recomanacions i en aquest cas és la Laura Carreras de 3rESO qui ens recomana Make Beliefs Comix, una App per fer còmics. 
Tal com ella ens ha explicat a classe, és fàcil i divertit i un cop s'entra a l'aplicació ja es troba una plantilla amb 3 caselles i uns personatges que es poden vestir i adaptar al gust de l'artista.

Com que del que es tracta es de fer música, la Laura ens ha fet una historieta explicant l'ús de les aplicacions mòbils a classe de música.  

Com sabeu, utilitzem les Apps per fer treballs i presentacions relacionats amb el que treballem a classe de música.  

Us animeu?!

https://itunes.apple.com/us/app/make-beliefs-comix/id795026580?mt=8 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tiltedchair.cacomic&hl=es

Make Beliefs
(per IOS)

Divertido Picture Manager
(per Android)

diumenge, 26 de gener del 2014

Els de 2nESO s'apunten a les Apps Mòbils

Els alumnes de 2nESO s'apunten a les Apps Mòbils, aixi que tot seguit us explico la meva proposta de treball. 

Ja que estem amb el tema de la veu i la seva classificació, farem un collage amb les fotos dels millors cantants de la història. Us deixo una llista de cantants famosos, femenines i masculins, i haureu d'escollir-ne uns quants per fer el vostre collage.

Quines aplicacions utilitzarem? 
Necessitareu: 
1- Per posar text a les imatges: Labelbox: per IOS  o per Android
2- Per fer el collage: Moldiv (per IOS o per Android) o Pic+Pic (per IOS)
Objectiu: conèixer els millors cantants lírics actuals i passats

 Passos:
1r pas: escollir els cantants de la llista de noms que us he adjuntat
2n pas: baixar la imatge, posar el nom, any de naixement i mort (en el cas que ho estiguin), nacionalitat i el tipus de veu a la imatge. Fer-ho amb totes les imatges que es vulguin posar en el collage.
3r pas: muntar el collage amb totes les fotos.

De moment només cal que trieu alguns dels noms per fer el treball i us poseu les imatges al mòbil o a la tablet. També podeu buscar les dades que s'hi han de posar (nom, nacionalitat, any naixement/mort, i tipus de veu)

 Començarem a fer el treball, i a veure com van les aplicacions, a classe.

Llista de noms:
A. Maria Callas, Montserrat Caballé, Anna Netrebko, Patricia Petibon, Ainoha Arteta, Angela Gheorghiu, Natalie Dessay, Maria Bayo, Victòria de los Angeles.
B. Cecilia Bartoli, Denyce Graves,   Joyce DiDonato, Elina Garanca, Teresa Berganza, Anne Sophie von Otter.
C. Juan Diego Flòrez, Philippe Jaroussky, Luciano Pavarotti, Plàcido Domingo, Josep Carreras, Rolando Villazón
D. Kurt Moll, Ruggiero Raymondi, Nicola Ulivier, Michele Pertusi, Laurent Naouri

divendres, 24 de gener del 2014

Qui som? Què vam fer? La música a l'Edat Mitjana. 3rESO

Amb els alumnes de 3rESO hem volgut conèixer més d'aprop els principals personatges de la Història de la Música durant l'Edat Mitjana. Estem parlant de l'època en què a les esglèsies i els monestirs en cantava cant gregorià i per les places dels pobles tant aviat hi podíem trobar joglars com goliards.

Hem fet el treball amb una èina col·laborativa i que ens ha permès fer la feina cacadascú del seu ordinador i a casa seva. Aquesta eina és RealTimeBoard. Tot i que la mateixa eina ja té un munt de tutorials (en anglès) que ajuden a saber com va, he trobat un tutorial en español que també és molt útil.



dijous, 23 de gener del 2014

La Núria recomana "Flipagram"




Continuem amb la nostra secció de recomanacions i en aquesta ocasió és la Núria Mansergas també de 4tESO, qui ens recomana una aplicació molt interessant: Flipagram

Flipagram és una aplicació que s'utilitza per fer vídeos amb les pròpies imatges i posant música.



Perquè puguem començar a utilitzar l'aplicació la Núria ha fet un tutorial amb una eina online: Tildee. Clicant a l'enllaç o a la imatge el podreu consultar.
 
Després ha utilitzat tot un conjunt d'Apps Mòbils per fer el seu treball sobre L'enquadrament i l'angulació en el cinema. Podeu veure el logo de les eines ordenades d'esquerra a dreta: Photogrid, Instagram, Moldiv i Flipagram.


Trobareu el treball de la Núria a MusicAppsSelvatges, el bloc dels alumnes de l'aula de música que fan treballs utilitzant aplicacions mòbils.

L'Àlex recomana "Labelbox"

Amb aquest article enceto una nova secció en aquest bloc: "Els alumnes recomanen"

Com sabeu, enguany hem començat un bloc col·laboratiu on hi participen tots aquells alumnes que creen presentacions i activitats amb aplicacions mòbils: MusicAppSelvatges

Avui us vull presentar l'aplicació mòbil que l'Alex Salvat, alumne de 4tESO, ha investigat i utilitzat per fer el seu treball sobre L'enquadrament i l'angulació en el llenguatge cinematogràfic.  Aquest eina és Labelbox, una aplicació compatible tant per Apple com per Android, amb la que es poden posar etiquetes a fotos i imatges.  Trobareu tota la informació en aquest enllaç. Ja podeu començar a provar-la.

Us deixo el treball de l'Àlex. És molt original!


dimecres, 22 de gener del 2014

Una òpera moltes versions. 4t ESO

Han passat els dies i encara no havia publicat els treballs que els alumnes de 4tESO van fer per acabar amb el tema de l'òpera romàntica.

Cada alumne ha presentat amb més detall una òpera amb una ària en versió original i la seva versió rock corresponent. Tal com vaig explicar en un post anterior, és un treball que hem fet amb l'ajuda dels vídeos del programa Òpera en texans de TV3.

Per fer-lo han utilitzat una eina per fer pàgines web: Checkthis (podeu veure un tutorial a Tutorials pas a pas).

Per fer la presentació he utilitzat una eina nova que m'ha agradat molt: Living Junction. Si voleu saber com m'ho fet trobareu unes explicacions i un tutorial en aquest article de la revista digital EducaconTIC.


dimarts, 21 de gener del 2014

Tant m'abelis amb flauta

"(...) Berenguer de Palou fou de Catalunya, del comtat de Rosselló. Fou pobre cavaller però culte i bo amb les armes. Bones cançons compongué, i cantava n'Ermessenda d'Avinyó, muller d'Arnau d'Avinyó (...). 

Aquest és un text que acompanya les "vides" de trobadors que es troben en els cançoners que es conserven. Per la descripció que se'n fa d'aquest trobador català, podem veure que encarna perfectament l'ideal cavalleresc del moment: l'amor a una dama (en aquest cas a la muller d'un altre).
http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/742099/tant_m_abelis.htm
En relació a aquesta cançó he trobat molt interessant una activitat de Test elaborada per Juan Moreno. Us l'enllaço perquè la pugueu fer.
 



diumenge, 19 de gener del 2014

Inés: una violinista de 12 anys

El passat 11 de gener va tenir lloc a l'Auditori del Castell de La Selva del Camp un magnífic concert de violí i piano amb una solista d'excepció: Inés Issel Burzyñska

Inés, de només 12 anys, que va néixer i viure a Tarragona fins l'any passat, actualment està visquent a Madrid. És l'estudiant més jove de la prestigiosa Escola Superior de Música Reina Sofia. Com podreu veure en el seu currículum ha estudiat dansa i també piano, tot i que el seu instrument és el violí.

Com bé diu el reportatge de Canal Camp, va ser un concert sorprenent pel virtuosisme de la joveníssima intèrpret.

Tanqueu els ulls i escolteu, és ja una violinista professional i just acaba de començar la seva carrera!



dissabte, 18 de gener del 2014

Cup Song amb Noteflight

La Marina Lehmann de 2nESO m'ha fet arribar la cançó "Cup Song" de l'Anna Kendrick. Ha trobat la partitura en un vídeo de You Tube i l'ha passat amb Noteflight perquè la puguem començar a tocar amb flauta. 

Trobareu la cançó clicant AQUÍ o a la imatge de la partitura. 

Has fet una feina impecable Marina, moltes gràcies en nom de tots els alumnes de música!



http://www.noteflight.com/scores/view/fd0aa7910cd4ead5a54a37a759139a58df81855d

divendres, 17 de gener del 2014

Forrest Gump per flauta

http://musicaade.wix.com/forrestgump
Forrest Gump és una pel·lícula de l’any 1994 i va ser guanyadora de 6 Òscar. La música és del compositor Alan Silvestri,  compositor estadounidenc especialista en música de cinema.

Com molt bé recordavem l’altre dia a classe quan parlavem de la pel·lícula: La vida és com una caixa de bombons, no saps què et tocarà. Aquesta bonica frase, força filosòfica per cert, és la que sovint pronuncia la mare de Forrest quan davant de les moltes adversitats que li toca passar, li vol donar ànims. Penso que ens pot anar molt bé en molts moments de la nostra vida.

http://mariajesuscamino.com/cuadernia/Sincopas.Contratiempos/Recordeu que cal vigilar amb les síncopes. He posat un enllaç al quadern virtual "Lenguaje Musical: síncopas y contratiempos" fet per MªJesús Camino, perquè puguem entendre el que són les sincopes i els contratemps.

Pels que sou pianistes, el professor Massimo Penessi, n'ha fet una adaptació per a flauta i piano que està molt bé. Podeu veure la partitura AQUÍ


dimecres, 15 de gener del 2014

L'òpera romàntica en versió rock. 4t ESO

Amb els alumnes de 4tESO hem estat parlant del Romanticisme i de l'òpera romàntica més especialment. Hem vist algun capítol d' Òpera en texans, un programa de divulgació que s'emet pel canal 33. 

Com a resum del tema hem vist el capítol titulat "ABCEDARI de l'òpera" i hem fet un treball sobre les versions rock d'algunes de les àries més conegudes de la història de l'òpera. 
Aquests són els treballs que els alumnes han realitzat amb Popplet, una eina 2.0 que ens és molt útil per fer mapes coneptuals i treballs diversos.

dissabte, 11 de gener del 2014

La partitura. Preparem la prova. 2nESO

S'han acabat les vacances i també hem acabat un tema que hauríem hagut d'acabar abans de les vacances. Per això cal refrescar una mica tots els conceptes que havíem treballat per tal de poder preparar la prova que tindrem divendres que ve.

Us he deixat tots els exercicis enllaçats en aquesta lliçó pas a pas que he titulat "La partitura". Val la pena que féu els exercicis i les activitats en l'ordre que els he proposat, tot i que no passa res si els féu desordenadament. Ja sabeu que heu de copiar els resultats d'algunes activitats i que això serà el dossier que haureu de presentar
-Activitat 1: per repassar (no cal copiar)
-Activitat 2 a 8, cal copiar enunciat i resultat correcte
-Activitat 9: feu còpia de pantalla del diploma que apareix al final de l'activitat on figura el nom i la nota. Per començar a fer l'activitat cal clicar "Start" i posar el nom.
-Activitat 10 i 11: són per fer (no cal copiar)


Create your own Playlist on LessonPaths!


dimecres, 8 de gener del 2014

La Textura. LIM i activitats Educaplay

A 3r d'ESO introduím nous elements d'anàlisi per tal d'aprendre a escoltar i parlar de la música que escoltem. La textura musical és un element d'anàlisi de la composició musical difícil d'entendre sinó va acompanyat amb imatges visuals i sobretot amb moltes audicions. Aquest és un element d'anàlisi que

He elaborat aquestes activitats LIM que van acompanyades d'aquest  Mapa Conceptual amb Popplet amb l'objectiu d'ajudar a entendre-ho millor. 



Feu una còpia de pantalla i adjunteu la imatge a la tasca que he posat en l'Edmodo. Trobareu tota la informació clicant a la "i" d'informació. També heu de posar el vostre nom tal com s'indica a la imatge. 




Feu també aquestes 3 activitats Educaplay:
1. Textures musicals. Clica
2. Textures musicals. Escriu
3. Textura musical. Definicions. Completa

dimarts, 7 de gener del 2014

Vídeos del Concert de Nadal 2013

Comencem un nou any i pràcticament un nou trimestre.  



Encara tenim el Nadal molt aprop i aquestes vacances he fet vacances però també una mica de feineta, així que he fet una presentació perquè pugueu veure totes les cançons que vam tocar el passat concert de Nadal

Cliqueu la imatge per veure tots els vídeos o cliqueu AQUÍ


dijous, 2 de gener del 2014

Per un 2014 ben musical!

Aquest estiu vaig anar de viatge a Alemanya i en un poblet molt coquetó, on tot l'any és Nadal, hi vaig comprar una felicitació ben especial.

És una postal d'aquelles que tenen una tira de paper a la part de baix i que quan estires tens una sorpresa i et surt una altra història diferent. Com que no us puc deixar la postal en persona, us la deixo virtualment. 

Bon any 2014!