dijous, 29 de novembre del 2012

Santa Nit. Flauta i ORFF

Amb Santa Nit acabarem el concert. En aquest Wix hi teniu la partitura amb acompanyament i la partitura amb Noteflight per estudiar.

Al concert, però, la tocarem amb el conjunt instrumental de 2nESO.

Així doncs, l'àudio amb què tocarem no és el del Wix, és el que us deixo amb aquesta finestreta de Box. Només cal que premeu el play.



dimarts, 27 de novembre del 2012

El noi de la mare. Flauta amb ORFF

El noi de la mare és també un clàssic dels concerts de Nadal. 

Amb El trineu i El noi de la mare, els alumnes de 2n ESO s'estrenen en públic tocant la flauta en un concert. 

Amb aquest àudio podreu assajar com si estéssiu tocant en el concert. AQUÍ trobareu la partitura per a flauta.

Per pujar l'àudio i poder-lo compartir a la xarxa he utilitzat Audioboo, una eina molt senzilla que aviat també utilitzareu vosaltres per fer alguna gravació ja que també disposa de micròfon. 

Recordeu que repetim dues vegades la tornada.


dilluns, 26 de novembre del 2012

El Trineu. Orff

Ja fa uns quants dies que preparem el Concert de Nadal. "El trineu" o "Jingle Bells" és un dels clàssics d'aquest concert. Depenent dels anys, faig una adaptació o altra segons el nombre d'alumnes i el nivell dels alumnes que tinc en el conjunt instrumental. 

Enguany la toquem amb un petit grup de 2nESO que acaben de començar i amb els qui només tinc una classe a la setmana (això les setmanes que la tinc!). Així que he fet una adaptació molt senzilleta però molt resultona.

Us deixo la partitura i l'àudio perquè pugueu assajar tocant la part de flauta tot escoltant com sonarà el conjunt instrumental el dia del concert. AQUI teniu la partitura de flauta a dues veus. Fixeu.vos que només toqueu a la tornada. 

divendres, 23 de novembre del 2012

Compositors clàssics amb "Fotobabble"

Acabem el Classicisme amb els alumnes de 3rC i farem un resum dels principals compositors d'aquesta època elaborant una imatge parlant: un "Fotobabble".

Es tracta d'una senzilla activitat feta amb una eina, Fotobabble, que ens permet posar una foto i gravar un text relacionat amb la foto. Seguirem aquest tutorial: TUTORIAL FOTOBABBLE.

Nosaltres farem una petita biografia dels compositors més destacats del Classicisme com són: F.J.Hadyn, W.A.Mozart y L.v.Beethoven. També van destacar, tot i que no són tant coneguts tres fills de Bach: Wilhelm Friedemann Bach, Carl Philipp Emanuel Bach i Johan Christian Bach. Finalment també podem parlar d'Antonio Salieri que té un paper destacat en la pel·lícula "Amadeus" de Milos Forman.

Heu de tenir en compte que abans de començar a gravar heu de tenir el text elaborat (no s'hi val copiar!) que ha de tenir unes 150 paraules com a molt. El text ha de donar dades biogràfiques d'interés i parlar de les seves obres més importants. Ah, i sempre és interessant posar-hi alguna xafarderia sobre el músic en qüestió, que faci l'escolta més interessant.

Un cop acabat el Fotobabble, l'embediu en el vostre bloc. Per fer-ho us anirà bé seguir aquest tutorial: COM POSAR UN EMBED AL BLOC?

Us deixo d'exemple el Fotobabble que la Cèlia Roig (alumna de 4t d'enguany) va fer l'any passat. 



dijous, 22 de novembre del 2012

Celebrem Santa Cecília: Què aprenem a classe de música?

Avui és Santa Cecília i com molt bé sabeu tots, és la patrona de la música.  Però avui farem una celebració una mica especial i no parlarem de qui era Santa Cecília, parlarem de Música i Educació.

Què és la música per nosaltres? Què ens aporta? com la valorem? Quin lloc ocupa en la nostra vida diària? Com ja vam veure a principi de curs, la música és tant important per nosaltres que quasi bé no podríem viure sense ella.

Tot i això, quan parlem de la importància que donem a la música dins del currículum com a matèria educativa, les coses ja no estan tan clares i molts pensen que la música és una asignatura amb poca importància. Teniu clar que la música serveix per educar? Sabeu que la música també és fonamental per a la formació de les persones? Si fem totes aquestes afirmacions, però, cal que sapiguem QUÈ APRENEM A CLASSE DE MÚSICA?
(presentació feta per MªJesus Camino. Podeu llegir tot l'article sencer AQUÍ)






Per a qui és la música? La música és per a tots.

dimecres, 21 de novembre del 2012

4tESO. "Fakebooks" del Romanticisme

Amb els alumnes de 4t estem parlant del Romanticisme i dels seus principals representants i per fer-ho hem creat un fals Facebook, és a dir, un Fakebook. de cada un d'ells. 

No és una xarxa social com el Facebook, tot i que té un disseny molt similar. És una de les aplicacions que la web d'eines educatives ClassTools ofereix. També hi podem trobar un tutorial.

El Fakebook permet la creació de perfils amb informació del personatges i tots els seus contactes amb els comentaris corresponents. És només qüestió de buscar informació veràç sobre el protagonista i després posar-hi imaginació.

Aquests dies els estem presentant a la classe i ens ho passem d'allò més bé, amb totes les xafarderies d'aquests romàntics tan "romàntics" (amors i desamors, depressions, intents de suïcidis, i una música fantàstica!!)
Llegiu i divertiu-vos!!


MariaMartí AndreaLega NeusToledano AnnaPrats
CèliaRoig MartaPámies CarlaGonzález JosepMarti PauSalvador
MariaCoca JoanMilà AriadnaPomerol JuditPrats EugèniaCavallé
JúliaRoig MarLlaberia JúliaCarné NoemiPérez JosepMasdéu
XeniaGarcia,DaniMuñoz,VictorGüell

dimarts, 20 de novembre del 2012

3rC. Coneixem Beethoven?

Tots sabem que Beethoven és un dels grans músics de la Història de la Música. Coneixem, però, a quin període pertany? Coneixem com era la seva música? Coneixem a quina edat es va començar a quedar sord? I, coneixem,  quina va ser una de les últimes obres que va escriure?

Amb aquesta entretinguda presentació tindrem resposta a totes aquestes preguntes i més.


dilluns, 19 de novembre del 2012

2nESO. Treballem amb PizAp

Amb els alumnes de 2nESO, farem el nostre primer treball amb eines 2.0. Es tracta de disfressar una imatge utilitzant una eina molt senzilla: PizAp. Per fer-ho heu d'agafar una fotografia vostra i decorar-la al vostre gust amb totes les possibilitats que PizAp ofereix. Aquesta eina és molt fàcil d'utilitzar i té l'avantage que no cal registrar-se i  ho fem tot online. 

Entrem a la web i per començar a editar hem de fer clic a "Start". De les 5 opcions que ens ofereix nosaltres triarem "Edit a Photo". Accedim a l'escriptori i el primer que heu de fer és pujar un foto vostra que tingueu en el vostre ordinador. 

Un cop pujada, veureu que teniu un ventall molt ampli de possibilitats de decorar la foto: "Effects", "Stickers", "Paint". 
Quan hagueu acabat tot el procès de decoració poseu el nom vostre amb l'eina de "Text". 

A continuació fem clic a  "Save". Per descarregar-la al nostre ordinador hem d'anar a "Download", li posem un títol i la descarreguem.

Fnalment me l'envieu al correu.
 



divendres, 16 de novembre del 2012

El Barroc a Europa. Activitats

Amb els alumnes de 3rC acabem el Barroc fent les activitats que corresponen a Un viatge per l'Europa barroca. Amb aquestes activitats repassarem els autors i les obres més importants d'aquest perìode tan important de la Hª de la Música.


Identifica compositors


Audicions
Obres
Test

dimarts, 13 de novembre del 2012

Torna "Em dónes força"

Aquests dies tornem a sentir amb insistència la cançó que l'any passat va ser el tema principal de la Marató de TV3, "Em dónes força". El motiu es deu a que la Fundació de la Marató ja ha atorgat els 8 milions d'euros  que havia recollit a la Marató 2011 per a la investigació: un total de 29 projectes de recerca biomèdica sobre la regeneració i transplantament d'òrgans i teixits.

Si voleu veure el vídeo amb Sergio Dalma i l'Escolania de Montserrat podeu anar AQUÍ

diumenge, 11 de novembre del 2012

Away in a manger i White Christmas per flauta.


Comencem a preparar el concert de Nadal i ho fem amb una cançó acabadeta de sortir del forn. És una nadala anglesa que porta per títol "Away in a manger" que vol dir "allà en una menjadora", lletra que referència al lloc on van posar l'infant Jesús després del seu naixement, envoltat pel bou i la mula (AQUI hi trobareu la lletra).

Al concert d'enguany, també tocarem "White Christmas" que ja vam tocar l'any passat.


Trobareu les partitures a Les nostres partitures.


divendres, 9 de novembre del 2012

Com sona la música del Barroc?

Ara que ja coneixem a tots els músics del Barroc gràcies als magnífics treballs que els alumnes de 3rC han fet, farem una divertida acvititat: un joc del penjat amb els barrocs:  "Penjats del Barroc". Aquesta activitat LIM està en relació amb aquest Flipbook, que és  una galeria d'imatges dels compositors del Barroc (per veure-ho amb format Flipbook heu d'anar al cantó superior esquerra). Escolteu i mireu amb atenció perquè al final de l’exercici haureu de respondre què ha fet cada penjat.

 Amb Qui és qui?, podrem observar quina diferència hi ha entre la "realitat" i la "ficció", gràcies a les caricatures de Morales de los Rios.

Penjats del Barroc
Qui és qui

I ara, que ja sabem com sona el Barroc, farem aquesta senzilla activitat d'audició: Es música del Barroc?

dijous, 8 de novembre del 2012

Creem materials digitals: grup de treball

"Creem materials digitals": amb aquesta idea comencem a caminar amb el grup de treball que hem creat uns quants bojos de les TIC de l'Alt Camp i el Baix Camp. L'objectiu del grup de treball és veure quines són les possibilitats que la xarxa ens ofereix i quines són les eines que s'adapten més a l'especificitat de cada una de les nostres especialitats (llengua castellana, ciències socials, ciències naturals i música)

Aprofitant que el Juny passat vaig participar a l'"SprinTAC: Jornada d'Intercanvi d'experiències d'Aula", la primera sessió del grup de treball consistirà en fer una ullada a la meva finestra: "Música 2.0: una finestra oberta al món".

D'altra banda ja sabeu que cada dia surten aplicacions noves i els que estem tocats pel virus de les TIC no parem mai. Així donc he ampliat la meva pàgina d'EINES 2.0 i he afegit un exemple a cada una d'aquests eines. Espero que us serveixi d'ajut.

dimecres, 7 de novembre del 2012

3rC. "Thinglink del Barroc". Treballs

Amb els alumnes de 3rC estem treballant el Barroc i hem fet una activitat per conèixer els músics més importants d'aquest època amb una eina 2.0 anomenada Thinglink.

L'activitat l'hem titulat "Un músic del Barroc amb Thinglink" (en l'enllaç hi trobareu un tutorial de primers passos amb Thinglink).

Podeu deixar les vostres opinions en forma de comentari.


Aurora Masdeu Mounir El Hamdouni Mar Ribas
Mireia Iglesias Pol Figueras Pol Domingo
Francesco Galan Albert Llaberia Javi Olmos






Júlia Miró Pol Bergadà Raquel Cogul
Arnau Restoy Tamara Bravo Miriam Alvarez
Robert Crusells Alba Pelegrí
Cristina Alegre Tánia Ribero

Judit Tost